Website laten maken? Zoek een eerlijke prijs!

Je overweegt om een nieuwe website te (laten) maken. Hoe begin je daar nu aan? Er zijn erg veel mogelijkheden op de markt. Zoek je een programma om zelf jouw website te maken? Of besteed je dit uit? En kies je dan voor een zelfstandige freelancer of ga je voor een full-service marketingbureau? Welk kostenplaatje staat hier tegenover?

Op zoek naar een eerlijke prijs

Steeds vaker krijgen we verhalen te horen van ondernemers en organisaties die vragen hebben bij de kosten van hun website. Ze vragen zich af of ze een correcte prijs hebben betaald, ze krijgen functionaliteiten aangerekend waarvan ze niet weten wat die precies inhouden, ze kunnen weinig dingen zelf aanpassen aan hun website, …

Heel wat bedrijven betalen daardoor meer voor hun website dan wat werkelijk nodig is.

Jobfinesse

Bovendien zijn er grote verschillen tussen aanbieders van websites. De éne werkt op maat, de andere biedt all-in-one oplossingen. De éne is een zelfstandige, de andere heeft een uitgebreid team van ontwikkelaars ter beschikking. De éne vraagt € 4.000 voor een website, de andere vraagt € 600 voor hetzelfde project.

Ga daarom op zoek naar een partner die werkt voor een eerlijke prijs op maat van jouw zaak. In dit artikel geven we 6 concrete tips hoe je dit kan doen.

1. Denk aan de tijdsinvestering

Meer en meer mensen kiezen ervoor om zelf hun website te maken. Er bestaan hiervoor verschillende systemen. Denk maar aan Wix, WordPress, Weebly, …

Wees je er echter van bewust dat dit een grote tijdsinvestering vraagt en dat het doorgaans langer duurt dan verwacht om je website tot in de puntjes klaar te krijgen. Kijk ook goed de kosten na van dergelijke systemen. Vaak begint dit laag, maar worden de prijzen na 1 jaar verhoogd waardoor je uiteindelijk evenveel betaalt als voor een website op maat.

Bovendien is het soms niet slecht om een professional in te schakelen, aangezien zij getraind zijn in het ontwikkelen van websites die erop gericht zijn om zoveel mogelijk resultaten te behalen.

Gebruik onze kostencalculator!

Wil je een website laten maken? Gebruik dan nu onze kostencalculator en ontdek een eerlijke prijs voor jouw project.

2. Kies voor rendement

De éne website is de andere niet. Website A en website B kunnen dan wel hetzelfde aantal bezoekers hebben, maar toch heeft website A soms tot wel 40% meer aanvragen dan website B. En dat komt louter door de manier waarop de website is opgebouwd.

Het succes van jouw website wordt o.a. bepaald door de keuzes in jouw lay-out. Denk maar aan de plaatsing van tekst en afbeeldingen, het gebruik van zogenaamde call to actions, de structuur van jouw pagina’s, de gebruiksvriendelijkheid, het gebruik van activerende knoppen, …

Dit is een erg belangrijke factor bij het kiezen van een webdesigner. Kies je voor een partner die gespecialiseerd is in het uitbouwen van renderende webpagina’s? Of ga je voor een IT-expert die voornamelijk toegespitst is op de technische achtergrond van jouw website?

3. Hoe belangrijk is Google voor jouw sector?

Het is belangrijk om jezelf deze vraag te stellen vooraleer je op zoek gaat naar een webdesigner. Je kan er immers niet omheen: voor sommige sectoren is Google onontbeerlijk. Het kan jouw online succes maken of kraken. Is Google belangrijk voor jouw sector? Ga dan op zoek naar een webdesigner die óók Google-expertise kan bieden. Is Google voor jou minder belangrijk? Laat je dan niet vangen door de meerkost voor jouw plaatsing op Google, en kies voor een speler die zich vooral op puur webdesign richt.

Dit is overigens zo voor alle online kanalen: Google, Facebook, LinkedIn, Instagram, Twitter, Youtube, … Stel jezelf de vraag: welk van deze kanalen is écht belangrijk voor mijn doelgroep? Neem dit mee in jouw zoektocht naar een webdesigner of marketingbureau, en ga hierover in gesprek met hen.

4. Welke functionaliteiten heb je écht nodig?

Als je spreekt over webdesign komen hier vaak heel wat complexe termen bij kijken: CMS-systeem, hosting, SSL-certificaten, front-end, back-end, … Heel wat IT-spelers gebruiken die termen uitvoerig, en dat kan verwarring creëren. Als klant is het bovendien soms moeilijk om te weten wat je precies nodig hebt.

Zorg daarom bij je zoektocht naar een webdesigner die heldere afspraken maakt over wat er wel en niet moet ontwikkeld worden. Zoek naar een partner die met je mee denkt, maar die tegelijk geen extra’s aanrekent die je niet nodig hebt.

Zorg langs de andere kant dat de deur steeds op een kier blijft staan voor toekomstige functionaliteiten. Zo heb je vandaag misschien geen afsprakenkalender nodig, maar wie weet wil je dat in de toekomst wél. Het zou zonde zijn dat je dan opnieuw een volledig nieuwe website moet laten maken.

Gebruik onze kostencalculator!

Wil je een website laten maken? Gebruik dan nu onze kostencalculator en ontdek een eerlijke prijs voor jouw project.

5. Zorg dat je je website zelf kan beheren

Dit punt kunnen we niet sterk genoeg benadrukken. Niets is lastiger dan een website die je niet zelf kan beheren. Kies daarom voor een webdesigner die een systeem gebruikt waarmee je makkelijk zelf tekst, afbeeldingen, blokken, … kan aanpassen. Hoe meer je zelf in de hand hebt, hoe beter.

Vraag bovendien ook steeds volledige toegang tot jouw systeem: zowel tot de hosting als de website zelf. Je weet immers nooit hoe de samenwerking met jouw partner zal lopen in de toekomst.

6. Een professionele website hoeft niet duur te zijn

Last but not least: een professionele website hoeft niet duur te zijn. Ook dit punt willen we sterk in de verf zetten, want hier bestaan heel wat misvattingen over.

Toegegeven, de allergoedkoopste oplossingen zijn niet altijd even kwaliteitsvol. Laat je daar niet door vangen.

Maar laat je tegelijk niet misleiden: je kan wel degelijk een website laten ontwikkelen die zowel professioneel als betaalbaar is. De technologie is immers erg vooruitgegaan, waardoor het ontwikkelen van een website veel minder tijd kost. En minder tijd betekent minder geld!

Gebruik onze kostencalculator!

Wil je een website laten maken? Gebruik dan nu onze kostencalculator en ontdek een eerlijke prijs voor jouw project.